Gastro-fest Doboj: Četvrto izdanje slavi tradiciju
U Doboju je održan četvrti Gastro-fest na kojem su prikazana tradicionalna jela i običaji naroda ovog kraja. Gastro-fest u Doboju otvorio je predstavnik Gradske uprave Vedran Simić, istakavši da je Doboj otvoren grad i gostoprimljiv domaćin. Gradska uprava aktivno podržava manifestacije koje okupljaju domaće izlagače, ali i goste iz drugih lokalnih zajednica.
Manifestaciju je organizovalo Hrvatsko kulturno društvo "Napredak", a sekretar Ljubica Berlanda kazala je da izlagači dolaze iz Broda, Usore, Žepča, Maglaja, Zavidovića, Živinica, Zenice i Travnika. Posjetioci su mogli da uživaju u tradicionalnoj gastro ponudi: pogačice sa čvarcima, pite, gurabije, buhtle, štrudle i sitni kolači. Gastro-fest ističe vrijednost i raznovrsnost tradicionalnih jela regije.
U okviru programa nastupila su i kulturno-umjetnička društva, doprinijevši bogatoj ponudi festivala. Gastro-fest Doboj privukao je ljubitelje tradicionalne hrane i ponovo potvrdio značaj očuvanja tradicionalnih jela i gastronomske baštine ove regije.