Sačijada na Sokocu okupila gurmane i ljubitelje tradicionalnih jela
Na Sokocu je održana petu godinu zaredom "Sačijada", manifestacija koja je privukla 16 ekipa takmičara u pripremi gurmanskih specijaliteta ispod sača, pečenja i roštilja. Iako je takmičenje bilo žestoko, jaka kiša u kasnim popodnevnim satima spriječila je proglašenje pobjednika u generalnom plasmanu.
Prema pojedinačnim rezultatima, prva tri mjesta u pripremi sača zauzele su ekipe "Onogošt", "Vegetarijanci" i "Ajsberg". Šef ekipe "Vegetarijanci", Marko Renovica, istakao je da su petu godinu zaredom u gotovo nepromijenjenom sastavu pripremali specijalitete od jagnjeta na ražnju i pet kilograma teletine sa domaćim povrćem i posebnim začinima po tajnom receptu koji otkrivaju samo žiriju.
Predstavnik ekipe "Šumari", Siniša Cincar, rekao je da njih 15 članova ekipe uvijek rado učestvuje na ovoj manifestaciji, pripremajući poznato romanijsko jagnjeće pečenje i roštilj. Naglasio je da ne dolaze zbog nagrada, već zbog druženja i uživanja u tradiciji.
Organizaciju petog izdanja "Sačijade" preuzela je Omladinska organizacija "Sokolac", uz podršku donatora i prijatelja manifestacije. Jedan od emotivnih trenutaka bio je posthumni priznanak mladom Sokočaninu Stefanu Markoviću, dugogodišnjem učesniku manifestacije, koji je od ove godine nastavio njegov brat Aleksa Marković.